Veronica Sawyer

Hazatértem! És valószínű 2012 májusig lőttek az újabb hosszútávú, tengerentúli kalandoknak, addig is: 2010 és 2011 az USA-ban Campleaders-el és egyénileg, nyári gyerektáborban, és persze a jól megérdemelt utazás: New York, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco

Visszaszámláló

Time

New York

Budapest

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

Milan, Italy

2011.03.13. 17:49 - VeronicaSawyer

Címkék: koncert milan mcr italy

Hell!



Rettentő rég jelentkeztem, és mivel már 'csupán' 83 nap van az utazásig, gondoltam update-elek egyet.

A héten Milánóban voltam, My Chemical Romance koncertre mentem ki hétfőn, szerdán értünk haza...hát igen, kell egy bizonyos fokú elvetemültség ahhoz, hogy két országgal arrébb elrepüljek egy banda miatt. De tudtam a turnédátumaik alapján, hogy mégegyszer nem érnek ilyen közel, mielőtt én egy óceánnal arrébb lennék. És lám. Júniusban jönnek Bécsbe és Volt fesztiválra is. Két nap alatt két koncert. Ha most nem mentem volna ki, akkor nagyon utálnám most magam:D

Milánóról írok pár gondolatot, hátha valaki fontolgatja, hogy eltöltene ott pár napot, és nem talál infót a mikéntről:)

Először is, repülővel érdemes menni. Az egyetlen gond, hogy nincs minden nap járat a Wizzairrel, csak hétfőn és szerdán, viszont az ár az igazán jó, feladott csomag és online check-in opciókat választva egy tízesből kijön a retúr jegy. És igazán nem panaszkodhattunk, jó volt a gép, akkora amivel Frankfurtba is mentem a Lufthansával, Airbus A320, és feleannyira sem volt leharcolt, mint a Lufthansa...na mindegy.

11-kor indultunk, minden ácsorgást, sétát belevéve fél-1kor már megvettük a reptéren a Milánóba tartó buszra a jegyeket. El sem lehet a jegyirodákat téveszteni, rögtön ahogy kiesünk a baggage-claimből, ott vannak, vagy 3 társaság, egységesen 9 eurós one way, 15 eurós return jegyekkel, aminek a visszaútját bármikor felhasználhatjuk, nincs x napos időlimit.

A busszal Bergamóból (erre a reptérre érkeztünk) forgalomfüggően 40perc- 1 óra az út Milánóba, ahol a központi pályaudvar mellett tesznek ki, és innen is indulnak vissza. Rohadt jól néz ki a vasútállomás, 3 szintes, tele üzletekkel és szerencsére kulturált ülőhelyekkel is. A környéke sötétedés után viszont eléggé gázos, nagyon sok csöves van, nem túl biztonságos arra kószálni.

A milánói metróhálózat tökéletesen lefedi a város turisták számára lényeges részeit, de a buszok még a legeldugottabb utcákban is járnak, nem is lepukkant BKV jellegűek, akinek fontos és ráér kiigazodni a megállókban kihelyezett táblákon, bátran használhatja azokat is.:D

Az egységes tömegközlekedésben használatos jegyet a legpraktikusabb venni, 5.5 euró a 24 órás bérlet, az egyszeri vonaljegy 1 euró, szóval kész vicc a pesti árakhoz képest. És tényleg ki lehet használni a metrót, én legalábbis a létező összes vonalon jártam, majdnem végállomástól végállomásig, miközben mászkáltam a szállástól a koncerthelyszínig, a belvárosig és egyéb helyekig oda meg vissza:D Beengedőkapus-lehúzós ill átdugós a rendszer, nem bonyolult, csak meg kell jegyezni, melyik oldalon dugom be a kártyát és kész. A metró közepesen tiszta, a piros vonal a legjobb, a többi persze kifelé a városközponttól kezd elhanyagoltnak tűnni, meg idegesítő, hogy kb mintha felújítás alatt lenne az egész, minden megállónál le vannak feketével fóliázva a falak.

A szállásról. Rengeteg hostel-hotel-motel stb van, viszonylag közel a nevezetességekhez, vagy legalábbis sétálós távolságra egy metrómegállótól, de az árak nem tartoznak a legolcsóbb kategóriába, időben (értsd esemény előtt 2 hónappal foglalva) talán 25$ból meg lehet úszni egy ágy árát, onnan határ a csillagos ég, átlag 30$-t mondanék, persze ezért nem kap kétágyas privát szobát senki:)

A városban fel kell készülni, hogy rengeteg a kéregető, nem a klasszikus csöves, hanem az Afrikából érkezett testvéreink, akik színes karkötőket kötnek a gyanútlan turisták karjára, majd kérik az 1-2-3 eurót a szolgáltatásért, illetve a Dóm téren kukoricát tömködnének a markunkba, hogy etessük a galambokat, persze nem ingyen. Blöee...rohadt sok galamb van a téren, és hát úgy is néz ki...

A város összességében szép, de nekem nem érte volna meg csak városnézésért az út, olyan, mintha Pest legszebb épületeit összezsúfoltuk volna egy helyre, nameg a Dóm dob sokat mindenen.

A bergamoi reptér eléggé gáz, piszkos, hangos, régi...de aludni lehet, nem küldenek ki, csak takarításkor át kell csoportosulni az épület egyik végébe, majd vissza:)

A hivatalos reptéri személyzet meg...hát, én felkészültem rá, hogy nem nagyon beszélnek angolul, de hogy semennyire...a biztonsági emberek abszolút nem...és hiába kérdezel vissza illedelmesen angolul, hogy léccccci, angolul ha lehetne...neem...csak fújja a magáét, talán egy kicsit lassabban, hogy megértsd:D Szegény tesóm nem nagyon vágta, hogy mi a szitu, mikor besípolt a biztonsági ellenőrzésnél, és hárman kezdtek neki háromfélét mondani, persze olaszul...és nekem is megerőltethette volna magát a pasi, hiába jött le, hogy túl nagy a spray-m, és ki kell dobni (mellesleg Ferihegyen le se szarták, de még a kis zacskóban a táskámban hagyott egyéb folyadékokat sem)...

A koncert meg...ÁLLAT. Kis halálfélelem, mondjuk a kisnél kicsit több...biztos öregszem, de egyre nehezebben viselem:D De mindent megért:) 3-5. sor, tökéletes pozicionálás Frankie és Mikey között, elkaptuk Frankie vizesüvegét is (:D:D:D:D jóó, ez akkor ott igazán euforikus élmény volt, és marad is). 

Szóval ennyi az esemény. Vízuminterjú díja már be van fizetve, valószínűleg a 15.e miatt csak a rá következő héten megyünk...aztán repjegyek. Az útvonal 99%-osan úgy néz ki, hogy Las Vegas és San Fransisco, és szeptember 13-án indulunk haza. Nagyon vicces, h sima Budapest-NY retúr 620$ körül lenne, a tervezett úttal együtt megvett retúrjegyek viszont 770$-be kerültek még múlt héten:)...szóval valószínű, hogy multicity csomag lesz belőle. Ha lesz változás a semmiben, jelentkezem:)

A bejegyzés trackback címe:

https://veronicasawyer.blog.hu/api/trackback/id/tr732736231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása